Waarom mannen scheiden

Trouwen Ik was op slag verliefd op je. Op je lange donkere krullen, je onuitputtelijke lach. Je deed zo lief tegen me! Ik smolt bij je woorden en luisterde naar je verhalen.

We deden leuke dingen. Gingen samen op pad, weekendjes weg. We hadden lol en genoten van elkaar. Mijn liefde voor jou bleef groeien.

Mijn familie en vrienden zeiden dat ze niet snapten wat ik in je zag, ze vonden jou mijn type niet. Ze vonden je kattig en niet sociaal. Ze zeiden dat ze vonden dat je zo belerend tegen me deed.

We trouwden en beloofden elkaar liefde voor altijd.

Je wilde dolgraag kinderen. Ik twijfelde maar je overtuigde me door te zeggen dat kinderen krijgen je allergrootste wens was. Had er even bij verteld dat dat ook je enige wens was!

Ons kind is geboren en je had me geen groter geluk kunnen bezorgen. Je had gelijk! Het is geweldig en ik hou zielsveel van onze dochter.

Je besloot je baan op te zeggen, je studie naar het rijk der ‘investeringen die voor niets zijn geweest’ te sturen en iets te gaan doen wat je leuk vond. Hartstikke mooi, dat gunde ik je van harte en ik stond dan ook volledig achter je. Ik vertelde je dat we dan wel een stapje terug moesten doen omdat we een stuk minder te besteden zouden hebben. Je zei dat je dit niet wilde en dat ik maar vaker over moest werken.

Dat deed ik dan ook. Het gaf me een goed gevoel om voor mijn gezin te zorgen en ik gunde jou luxe vakanties en dure kleding, want ik wist dat jij zo van mode hield.

Tenminste… dat dacht ik. ‘Uiterlijk is niet meer belangrijk, alleen mijn dochter is belangrijk’ zei jij. Ik had toen moeten horen dat je niet ‘onze’ dochter zei, maar ‘mijn’ dochter. Je verzorgde jezelf steeds minder goed. ‘Verslonzen’ is een betere omschrijving. Leuke jurkjes werden vervangen door comfortabele huispakken en make-up lag te verstoffen in ons steeds rommeliger huis. Je knipte je mooie donkere krullen af omdat je het kammen ervan zoveel werk vond.

Als ik thuis kwam van het werk, stond het aanrecht vol met afwas en slingerde er speelgoed door het hele huis. De vloer was besmeurd met vlekken. Ik pakte de stofzuiger en zoog het huis. Ik pakte de poetsdoek en boende de vloeren. Ik kookte voor ons drietjes en dekte de tafel.  Ik vroeg of jij af wilde wassen en je zei dat je dit de volgende dag wel zou doen. Ik deed onze dochter in bad en bracht haar naar bed. Daarna ging ik weer naar kantoor omdat ik de hints ‘dat de buren al drie keer op vakantie waren geweest en wij niet’ heus wel begreep. Als ik terug kwam, lag jij op de bank soaps te kijken. Je was er verslaafd aan. Aan de soaps en onze dochter, niet aan mij.

Je was altijd boos op me. Ik deed niets goed in jouw ogen.  Jij wist wat goed was voor onze dochter, ik niet. Jij was immers de moeder, vertelde je me. Mopperen en zeuren waren je nieuwste hobby’s. En je was er goed in!

Je keerde me ’s avonds je rug toe en vertelde me steeds dat je te moe was en geen zin meer had in sex als ik je aanraakte. Ruim driekwart jaar was er geen intimiteit meer. Ik voelde me afgewezen en mijn mannelijkheid kromp met de dag.

Op een dag vertelde je me dat je nog een kind wilde. Ik sprak mijn zorgen uit omdat onze relatie niet meer wat het was geweest. Ik zei dat ik het gevoel had dat je een hekel aan me had en dat ik in jouw ogen niets goed kon doen. Jij zei dat je hier aan zou werken. Ook beloofde je me dat we heus niet alleen maar sex zouden hebben omdat jij weer zwanger wilde worden. Na twee keer was het raak en je keerde me weer je rug toe.

Naast mopperen en zeuren, besloot je ‘commanderen van je man’ aan je hobbylijstje toe te voegen. Of deed je dit al en merkte ik het nu pas op? Toch pikte ik het meestal. Ik wilde niet nog meer ruzie en gezeur. Ik herinnerde je aan je belofte iets van ons huwelijk te maken. Jij wist niet waar ik het over had en vond dat je genoeg je best deed, aan jou lag het niet. Het lag aan mij. Alles lag aan mij. Je stond niet open voor gesprekken omdat je in jouw ogen toch niets verkeerd deed.

Vechten tegen de bierkaai was makkelijker geweest. Geloof me.

Ik voelde me steeds meer de zaaddonor die zijn werk gedaan had en nu de rol van kostwinner mocht vervullen. Ik heb er lang over gedaan om te beseffen dat kinderen er niet altijd beter van worden als ouders bij elkaar blijven. Helemaal niet als ouders de liefde voor elkaar getransformeerd hebben tot haat.

Het huwelijk duurde zes jaar en twee maanden. Het verbaast me nog steeds dat je zo verbolgen en boos was toen ik je vertelde dat ik niet meer samen met je wilde zijn.

Ik heb nu al bijna drie jaar een nieuwe relatie waarin we elkaar steunen en respecteren en een hele goede band met mijn kinderen die ik gelukkig veel zie. Ik ben gelukkig en ik weet dat ik de juiste beslissing heb genomen.

Scheiden


Over de auteur van deze blog:  online marketing & -communicatie | ICT | websites | schrijven | ondernemen| bloggen | lezen | moeder | te nieuwsgierig | koffiejunkie | vrijheid | vrienden & vriendinnen | gezellig | gek doen | op pad | reizen | computers | mijn dochter & vriend | druk | soms lomp en onbenullig | loyaal | ochtendmens


2 Comments on "Waarom mannen scheiden"

commenter

Meestal willen vrouwen scheiden… Misschien leuk om eens ook ‘onze’ redenen te verwerken in een artikel. Maar nu eerst een man aan het woord…

commenter

Dus dames, wees lief voor je man! En respecteer elkaar.

Laat een reactie achter

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>