Over Rauw en Ongezouten

Over Rauw & Ongezouten

Euh… normaal gesproken eindig je met een nabrander… maar wij vonden dit eigenlijk het belangrijkst van deze pagina, dusse… nou ja, hier komt de nabrander.

Nabrander
‘Uhm, uhm…. we moeten toch nog even wat kwijt… Het MOET gewoon. Gewoon voor de zekerheid, weet je wel? We maken ons een piepklein beetje druk, dat je denkt dat wat je hier leest, door ons meegemaakt is. OMG! Nee! En voor wat betreft de ‘normale’ onderwerpen, ach, dan maken wij ons niet zo druk…

Maarre… de seksdingen enzo hè… die dingen. We kunnen je GARANDEREN dat we allebei nog nooit door onze mannen zijn ‘verrast’ door een tweede man, zoals we al schreven, dan mogen ze het voortaan zonder hun ‘speeltjes’ doen (GRRRRR, girrrrlpowerrr) enne ook niet door een vrouw, mocht dat dan je volgende gedachte zijn. We zijn allebei gewone, nette meisjes. Nou ja, ok, misschien niet altijd, maar dit soort dingen… We zeggen het eerlijk: we zijn behoorlijk schijnheilig: we zijn namelijk wel ontzettend nieuwsgierig naar ervaringen van anderen, maar moeten er niet aan denken het zelf te doen. Ja, ja, we weten heus wel wat je nu denkt. Maar wees eerlijk: jij bent heus ook weleens nieuwsgierig naar dingen die je dus echt never nooit niet zelf wilt uitproberen.

Zo… dat is er dus uit!

Enne… onze mannen verwaarlozen en slaan ons ook niet, doen genoeg aan het huishouden, we hebben niets te klagen. Ok, soms misschien een klein beetje, we zouden best elke avond een nekmassage willen, maar ja, je kunt niet alles hebben, hè? Enne, we vermoeden dat zij misschien voor ons ook wel wat puntjes van aandacht hebben. Zo schijnt Wendy rustig twee keer per week aan Aaron te vragen: ‘Wil je een gewone Latte of een Vanille Latte?’ waarop Aaron antwoordt: ‘Lekker, doe maar een Vanille Latte!’ waarnaar Wendy met een gewone Latte aan komt zetten omdat ze weer half luisterde. En Kristel wil het liefst 48 uur in 24 uur proppen en verwacht dat iedereen om haar heen dit kan begrijpen. Moet ze om 14.00 uur op een verjaardag zijn, bedenkt ze zich rustig, dat ze om 13.00 uur nog wel even naar het zwembad kan gaan met de kinderen.

Actie, enthousiasme, een hoop inspiratie, nieuwsgierigheid, een tikkie recalcitrant en brutaal op z’n tijd (soms moet je een beetje ‘prikken’ of provoceren), dat zijn de gemene delers van Kristel en Wendy.

De, soms wat, kritische beer en de overenthousiaste stuiterbal
Laat je Kristel haar gang gaan, dan zijn er alleen maar mogelijkheden in de wereld en heeft ze dertig projecten naast elkaar lopen. Wendy daarentegen legt hier en daar nog weleens een kritische beer op de weg, voordat ze ergens aan begint. Mix die twee invalshoeken en je komt precies op de goede plek: daar waar leuke, prikkelende, realistische ideeën en uiteindelijk, projecten uit komen rollen.

En zo ontstond Rauw & Ongezouten…

‘Ik ben in mijn leven al zo vaak mannen en vrouwen tegengekomen, die zich druk maken over dezelfde dingen op allerlei gebieden. Steeds merkte ik, dat sommige dingen toch wel een beetje in de taboesfeer lagen en dat mensen het daarom moeilijk vonden erover te beginnen. Begon je er zelf over, dan herkenden heel veel mensen zich ineens in de situatie die je op tafel legde. Wat er dan ontstond (opluchting, herkenning, gesprekken, tips en adviezen etc.) was voor mij de inspiratie om een platform te bedenken om dit soort gesprekken te ‘openen’ en te delen. Maar… ik wilde dit niet alleen doen. Ik wilde een partner die me scherp hield, die me aan zou vullen in dingen waar ik gewoonweg minder goed in ben. En het belangrijkste: ik wilde een sparringpartner, iemand met dezelfde visie en ideeën heeft als ik. Maar wel eentje die niet met me meepraat, maar ook lekker kritisch durft te zijn.’

En daar was Kristel! We waren al een tijdje vriendinnen, totdat Kristel vertelde dat ook zij haar ideeën en ervaringen wilde delen. Niet alleen haar eigen ervaringen, maar ook die van mensen om haar heen. En ook zij had de behoefte dit met iemand te doen die op dezelfde lijn zit, maar haar ook uitdaagt en tegenspreekt als ze het er niet mee eens is, of het heel anders aan zou pakken.

Voor we het wisten, zaten we in een café in Deventer met twee laptops, twee kladblokken, veel koffie (die niet erg bevorderlijk was voor onze adrenalinekick!) en een te klein tafeltje. Als er een soort stormradar bestond, dan had deze op dat moment een orkaan geregistreerd. Een orkaan van ideeën die uitgewerkt zijn in een weblog.

We beseffen dat we misschien over een jaar hartelijk kunnen lachen over onze eerste gezamenlijke poging ons op het gladde online ijs te begeven, maar dat geeft niet. Gaandeweg leert men, toch? Het is in elk geval onze missie, onderwerpen, ervaringen en situaties te delen die vaak de gewone gesprekken ‘niet halen’ vanwege de ‘taboeachtige lading’. Het is niet allemaal heftig, zwaar, schokkend en pikant, dus ook zullen we soms interessante dingen delen, die niet meteen zorgen voor rode wangetjes of fronsrimpels.

We willen je niet lastigvallen met ellenlange verhalen over onszelf. ;-) Wil je meer over ons weten? Check dan onze Facebook, Hyves- of LinkedInpagina’s. Hebben we wat tijd over, dan Twitteren we ook weleens wat.

Enne, als je toch op Facebook zit, check dan gelijk ook even onze Rauw & Ongezouten pagina! ;-)
Chloë & Jill
We hebben twee vaste gastbloggers: Chloë & Jill. Zij mailen met elkaar over hun dagelijks leven en delen dit met jou. Omdat zij heel open en eerlijk zijn in hun rubriek en de mensen waarover zij schrijven niet in diskrediet willen brengen, willen zij dat wij hun identiteit verborgen houden.  Ze zijn wel allebei te vinden op Twitter. (twitter-Jill) (twitter-Chloe)